2020. január 26., vasárnap

Rég német fényképezőgép,Exa Jahgee Dresden - Jelenlegi ára: 14 990 Ft

A képeken látható régi német fényképezőgép-1950-es évekből, korai első Exa modell
A drezdai Ihagee Kamerawerk (Industrie und Handels-Gesellschaft mbH) egyszerűbb tükörreflexes fényképezőgépe. Az Ihagee gyár csúcsgépe az Exakta Varex volt, amely korát meghaladó újdonságokat vezetett be és számos új fotózási lehetőségeket adott a rengeteg variálható kiegészítővel. A komoly fotósok körében méltán népszerű Exakta Varex mellé a gyár a nagyközönség számára, egy jó minőségű, de egyszerűbb fényképezőgép gyártását is megkezdte 1950-ben. Ez a fényképezőgép az EXA lett. Ezt a fényképezőgépet 1950-től egészen 1992-ig gyártották, némi korszerűsítéssel. Így születtek meg a későbbi Exa Ia, Exa IIa, Exa IIb
Egyszerű zárszerkezetű, cserélhető pentaprizmás és tüköraknás gép volt. A zárszerkezet összesen négy záridőt ismert és B állást.
Az objektíve kezdetben a jénai  Zeiss híres Tessar lencséi voltak (2, 8/50mm), később a szintén kitűnő lencséket gyártó Meyer-Optik  Domiplan objektívét (2, 8/50mm Tessar rendszerű objektív) szerelték rá. A gépvázra a csatlakozás a saját rendszerű Exakta bajonettzárral történt, így csak az ehhez a gépvázhoz gyártott objektívekkel használható. A fényképezőgép érdekessége, hogy a gép.. blablabla, akit érdekel nézzen utána-a "google" a barátod!
a bőrtok objektív védő "kupakjának" a varrása elfeslett, de  a helyén van.
Hozzá nem értés miatt kipróbálni nem tudtam, talán még exponálatlan film is lehet benne, koraibeli fényképekkel.
Privát , magán aukció, a termék használt-másodkézből. Sem pénzvisszafizetés, sem garancia nincs!
Licit előtt szíveskedjen mindenki elolvasni az i+oldalamat, amenyniben az ott leírtakat nem tudja elfogadni, úgy ezen az aukción szíveskedjen nem licitálni.
A termék újszerű állapotban, keveset használt, de a későbbi  "köpködések" felesleges reklamációk és félreértések miatt inkább használt állapotúnak hirdetem!
köszönettel

Jelenlegi ára: 14 990 Ft
Az aukció vége: 2020-02-15 17:14 .