2021. július 28., szerda

Férfiak szerelme../mályva.......CONFEDERATE HIBISCUS MUTABILIS ROSE.../5mag./. NÖV.-277 - Jelenlegi ára: 450 Ft

 
"CONFEDERATE HIBISCUS MUTABILIS ROSE"
Hibiscus mutabilis A mályvafélék (Malvaceae) családjának Hibiscus nemzetségébe tartozó növényfaj. Legérdekesebb tulajdonsága, hogy a reggel fehéren kinyíló szimpla, vagy dupla virágok dél körülre rózsaszínre vagy mélyvörösre változnak.
Magyar neve: Férfiak szerelme.
Latin nevét a virágok színváltozásáról kapta: a mutabilis jelentése változó. Egyik angol nevét (Cotton rose, pamut rózsa) a magtokjáról kapta, melyben a magok pamuthoz hasonló szálak között ülnek, míg a másikat ( Confederate rose, szövetséges/szövetségi rózsa) az USA egykori Amerikai Konföderációs Államokról ( Confederate States of America) kapta, mert itt élt meg a kontinens területén
Lombhullató nagy bokorrá vagy kisebb több törzsű fává fejlődik, ami 4, 6 m magasra és kb. 3 m szélesre nő. Levelei nagyok 13 – 18 cm-esek, fényes zöld színűek, alsó felükön szőrösek és erősen hullámos a szélük. Hazánkban akár kint is áttelel, de fiatal korában fagyérzékeny. Más források szerint a növény már Nagy-Britanniában sem nagyon gyakori, mert a legkisebb fagy is megöli a csúcshajtásait. A gyökerek jobban ellenállnak a fagyoknak, és a növény tavasszal kihajt, ha el is fagytak az ágai. A növényt az ország legenyhébb területein kertben is nevelhetjük, ha télen megfelelően takarjuk. Mint a legtöbb hibiszkusz, szereti a jó vízáteresztő és tápanyagban gazdag talajt. A legmutatósabb szoliternövényként. A fa természetes ovális formájú, minimális metszéssel is beéri. Virágai hímnősek, és rovarok porozzák őket. Késő nyáron és ősszel fehéren nyílnak és maximum három nap alatt sötét rózsaszínre, vagy pirosra váltanak. A bokor a teljes virágzáskor a legfeltűnőbb, mivel a virágok minden színárnyalata egymás mellett látható, mivel az egyes virágok életciklusa eltérő, így nem függnek össze egymással. Szimpla, és dupla formában is elérhetőek, mindkét változat nagy virágokat nevel 8– 13 cm-ig. A szimpla virágok csésze formájúak, míg a duplák a Hibiscus rosa-sinensis dupla virágaira hajaznak. Kevés figyelmet igényel, jól alkalmazkodik a legtöbb helyszínhez és talajhoz. Teljes napot vagy félárnyékot igényel. Szereti a nedvességet, de jól tűri az aszályosabb időszakokat is. A 7-9 klímazónákban könnyen nevelhető. Dugványokról könnyen szaporítható.
KIS SEGÍTSÉG VIDEÓVAL:
 1 ADAG 5 MAGOT TARTALMAZ!
KELLEMES KERTÉSZKEDÉST!
 
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁSOD, SZERETETTEL VÁRLAK MÁSKOR ÉS MÁS TERMÉKEMNÉL IS!
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!  


Jelenlegi ára: 450 Ft
Az aukció vége: 2021-07-29 08:45 .