2019. október 28., hétfő

Logitech Squeezebox Boom Wifi zene lejátszó, internet rádió - Jelenlegi ára: 25 000 Ft

A központi gomb gumiból van és már az érintése nem olyan, mint eredeti korában volt. Amúgy hibátlan a működése.
Leírás:
A Squeezebox hálózati zenelejátszó lehetővé teszi, hogy a számítógépen, NAS-on vagy internetes tárhelyen tárolt zenéket igényes minőségben szólaltassuk meg megszokott Hi-Fi vagy házimozi rendszerünkön. Látványos megjelenés, könnyű használat és kiváló hangzás: ez a Squeezebox.
A Squeezebox nem tárol zenefájlokat, csak hálózati kapcsolat (ethernet kábeles vagy wifi) útján éri el a távoli tárhelyet, így nem kell a zenehallgatás közben zúgó számítógépet is elviselni.
A lejátszó kompatibilis az ismert formátumokkal (MP3, WMA, WAV, FLAC, APE, AAC, OGG Vorbis), remek kijelzőjén jól láthatók az éppen megszólaló zene információi, fejlett keresési funkcióival sokezer dalból, albumból is gyorsan kiválasztható a kívánt zeneszám.
A jól látható VFD kijelző 130× 32 pixel felbontású (tehát kevesebb, mint fele olyan széles, mint a Classic-on, de ahhoz hasonlóan árnyalatos grafikát is képes megjeleníteni),  fényereje szabályozható, de önmagát is képes állítani, a környezeti fényviszonyoknak megfelelően, így napos és sötét szobában is jól látszik – bármiféle beavatkozás nélkül is.
Belül két antenna is található a tökéletes wifi-kapcsolat érdekében (802. 11g sebesség), a hátlapon pedig a szokásos ethernet-csatlakozóval illeszthetjük vezetékes hálózatunkhoz. Egy 3, 5"-es jack bemenet tetszőleges analóg forrás megszólaltatását teszi lehetővé a saját hangszóróin keresztül, egy másikon pedig fülhallgató/fejhallgató, vagy akár 2. 1-es aktív hangrendszer is használható. Digitális hangkimenet nincs a Boom-on, ha szükséges a fülhallgató-kimeneten keresztül erősítőnkre is köthetjük.
A tökéletes hangzást a kevesebb, mint 0. 004% teljes harmonikus torzítási érték (amely közelít a Classic 0. 002%-ához) és a 93 dB-nél jobb csatorna-szétválasztás szavatolja.
Minden eddig támogatott formátum természetesen lejátszható a Boom-mal is:  MP3, FLAC, WAV, AIFF, WMA és Ogg Vorbis. Transkódolással képes megszólaltatni az AAC, Apple Lossless, WMA Lossless, APE, MPC és WavPack zenéket is.
Ébredhetünk webrádióra, ébresztő hangjelzésre, vagy saját zenénkre is az előre beállított időpontban. Belső elemek biztosítják, hogy egy esetleges éjszakai áramszünet esetén se váljon pontatlanná a beépített óra.  A Boom-hoz egy új infra távvezérlőt kapunk 10 gombbal, amely alaphelyzetben a készülék tetején kialakított bölcsőben tárolható (mágnes tartja a helyén ilyenkor), a hosszú Snooze (ébresztést lekapcsoló) gomb mellett. Természetesen a Duet-ből ismerős Controller-t is használhatjuk a vezérléshez, de a Squeezecenter-en keresztül akár számítógépről, PDA-ról, és némely mobiltelefonról is irányítható (lásd a képek között a legutolsót).
Méretei: 330× 127× 79 mm, így egy kicsi éjjeli asztalon is helyet tudunk neki szorítani, ha az egyik legmodernebb ébresztőórát szeretnénk magunk mellett tudni a hálószobában...
Kézbe fogva a szokásos SlimDevices minőséget tapasztalhatjuk, a középső jog gombbal ugyanolyan könnyű szaladgálni a menükben és a listákban, mint a Controller-rel, sőt a két ujjal történő fogás miatt még pontosabban is használhatjuk. A két hangszóró viszonylagos közelsége nem nyújthatja azt a térhatást, mint egy méterekre felállított hangfalakból jövő zene, de közelről hallgatva remekül érvényesül a sztereó hangzás.  A hangminőség pedig egyedülállóan tökéletes.
Mint minden Squeezebox, a Boom is csak saját médiaszerverével, a Squeezecenter-rel képes kommunikálni. A Squeezecenter futtatható Windows,  Linux és Mac OS X operációs rendszereken, illetve általában a NAS-okon is, mint pl. a QNAP és Synology modelleken – ez utóbbiakat akkor javasoljuk, ha állandóan elérhető, számítógéptől független, minimális fogyasztású zenetárra van szükségünk a lejátszóhoz.

Jelenlegi ára: 25 000 Ft
Az aukció vége: 2019-11-18 18:04 .